نمایشگاه دو روزه تولیدات محلی در بامیان برگزار شد
نمایشگاه دو روزه صنایع دستی و تولیدات محلی در بامیا، در ۳۱غرفه، امروز (چهارشبنه ۳۱جوزا) از سوی آمریت صنعت و تجارت این ولایت به حمایت مالی بنیاد آغا خان برگزار شد.
نعیم رضایی آمر اداره صنعت و تجارت بامیان گفت: همزمان با فصل گردشگری، این نمایشگاه به هدف تقویت تولیدات محلی و صنایع دستی زنان و بازاریابی برای فروش این محصولات محلی برگزار شده است. وی می افزاید: در این نمایشگاه، تولیدات محلی همچون؛ صنایع دستی زنان، لبنیات و عسل ، در ۳۱غرفه، با اشتراک بیش از ۷۰نفر تولیدکنندگان به نمایش گذاشته شد.
آقای رضایی گفت که آنان در آینده به خاطر رشد زنان تجارت پیشه، نمایشگاه های بیشتر برگزار میکنند.
عبدالله سرحدی والی بامیان، وعده همکاری به زنان تجارت پیشه و تولید کنندگان محلی را داد. و افزود که وی از موسسات خواسته است که در این بخش همکاری نمایند تا تولیدات محلی بامیان و صنایع دستی زنان، در داخل و خارج از کشور به فروش برسد.
سلما احمدی، مسئول انجمن صنایع دستی ضحاک، ۷ سال است که در بخش صنایع دستی کار میکند. وی میگوید که، گرچند در سه سال اخیر وضعیت کار و فرشات خوب نبود، اما از سال گذشته به اینسو وضعیت کار در بخش صنایع دستی در این ولایت رو به رشد است. خانم احمدی خوشبین است که در سال پیش رو با آمدن گردشگران بیشتر در این ولایت بازار صنایع دستی رشد کند.
خادمه احمدی مسئول انجمن صنایع دستی مقدس، از ۶ سال به اینسو مصروف کار در بخش صنایع دستی است و به گفته خودش، در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰خانم تحت مدیریت او در این بخش کار میکنند. خانم احمدی میگوید؛ گرچند وضعیت کار و بار خوب نیست اما این نمایشگاه ها کمک میکند تا این صنعت رشد کند. و می افزاید این نمایشگاه ها سبب میشود که قرارداد های داخلی و خارجی داشته باشیم.
آناهیتا محمدی مسئول یک کارگاه هنری در بامیان نزدیک به هفت ماه میشود که این کارگاه هنری را ایجاد کرده است. خانم محمدی در این کارگاه با استفاده از روش های شبکه کاری، سوخته نگاری و موره بافی، تابلوها و محصولات هنری میسازد. که به گفته او، استقبال مردم را جلب کرده است. خانم محمدی برای آشنا شدن مردم با صنایع دستی و تابلوهای هنری، برگزاری این نمایشگاه ها را موثر میداند و از نهاد های حامی زنان و حکومت محلی میخواهد که نمایشگاه های بیشتر را برگزار کنند.
حبیب، یکی از صدها کسی است که به این نمایشگاه آمده و از تولیدات محلی و صنایع دستی زنان دیدن میکند. حبیب میگوید که او به هدف حمایت از صنایع محلی به این نمایشگاه آمده و برای دو دخترش دو جوره لباس محلی از این نمایشگاه خریده است. وی میگوید که برگزاری این نمایشگاه ها برای ترویج صنایع دستی بسیار موثر است و زنان میتوانند که محصولات را که در خانه تولید میکنند، با استفاده از این نمایشگاه ها، در بازار عرضه کنند.
بازار فروش صنایع دستی در بامیان در جریان زمستان کمرنگ میشود.اما همزمان با آغاز فصل گردشگری و گرم شدن آب و هوا در این ولایت، بازار فروش صنایع دستی و تولیدات محلی رشد میکند.