۱۴۰۲-۲-۱۳ ساعت ۹:۱۴ شب
کار هموار کاری و ترمیم سرک پارک ملی بند امیر آغاز شد.
همزمان با آغاز فصل گردشگری در بامیان،کار هموارکاری و ترمیم سرک منتهی به پارک ملی بند امیر آغاز گردید.
مولوی عبدالله سرحدی والی بامیان امروز چهارشنبه در صحبت با رسانهها از اتخاذ تدابیر جهت آماده سازی پارک ملی بند امیر برای حضور گردشگران خبرداد. والی بامیان افزود: شرکت طرف قرارداد مسئولیت هموارکاری و ترمیم سرک منتهی به بند امیر ، صفاکاری ساحات این پارک ملی و تخلیه سطل های زباله را به عهده دارد.
به گفته والی بامیان،پارک ملی بند امیر به مبلغ ۵ میلیون و ۳۰۰هزار افغانی به شرکت قراردادی به اجاره داده شده است.
در همین حال والی بامیان به گردشگران اطمینان داد که میتوانند آزادانه با رعایت دستورات شریعت اسلامی به پارک ملی بند امیر سفر کنند و گفت که تامین امنیت جان و مال آنان مسئولیت نیروهای امارت اسلامی است.
والی بامیان همچنان، از ممنوع بودن نوشکن- یا تبدیل کردن ساحات سبز حفاظت شده به کشت زار للمه- در اطراف جهیلهای پارک ملی بند امیر خبرداد. و افزود: هر کسی که ساحات سبز حفاظت شده پارک ملی بند امیر را به کشتزار تبدیل کند، رئیس شورای قریه آن، مورد بازپرس قرار گرفته و به پنجه قانون سپرده میشود.
محمد ابراهیم دادفر، رئیس اداره ملی حفاظت محیط زیست بامیان نیز، تخریب ساحات سبز اطراف جهیل های پارک ملی بند امیر را خطر آفرین خواند. و اضافه کرد که تخریب ساحات سبز و کندن بتهها ، سبب سرازیر شدن سیل آبها و گِل و لای به داخل جهیل های بند امیر شده و آن را تخریب میکند. به گفته وی، مطابق پلان انکشافی که قبلا تنظیم شده است اجازه هیچ نوع نو شکن وجود ندارد و اگر کسی نوشکن میکند باید مطابق قانون علفچر های افغانستان مجازات شود.
در همین حال آقای دادفر نیز گفت که، -مطابق فرمان ریاست الوزرا-شکار حیات وحش در سرتاسر کشور به ویژه در ساحات حفاظت شده ممنوع است و به نیرو های امنیتی و استخبارات دستور داده شده است که این فرمان را اجراء نمایند.
به گفته رئیس حفاظت محیط زیست، به مسئولین موظف در دروازه بند امیر گفته شده که به گردشگران در حدود یک یا دو دقیقه رهنمایی ها داشته باشند و به منع شکار تاکید کنند. ریاست های حفاظت محیط زیست و زراعت و آبیاری و مالداری بامیان به طور مشترک تابلو های منع شکار را در ساحات مختلف پارک ملی بند امیر نصب کرده اند.
رئیس حفاظت محیط زیست بامیان میگوید، نگرانی ها از تخریب جهیل های پارک ملی بند امیر به دلیل ساخت و ساز های خود سر و تبدیل ساحات سبز به کشتزار در اطراف این پارک ملی و کم شدن آب جهیل ها به دلیل تغیرات اقلیم وجود دارد.
گزارشگر عبدالوصیل سخیزاده