هُشدار مسئولان محلی ولسوالی یکه‌ولنگ۲ به کسانی‌که دست به شکارهای آهو، پرندگان و صید ماهی می زنند

هُشدار مسئولان محلی ولسوالی یکه‌ولنگ۲ به کسانی‌که دست به شکارهای آهو، پرندگان و صید ماهی می زنند.

مسئولان محلی در ولایت بامیان به کسانیکه دست به شکاری آهو، ماهی و پرندگان در ولسوالی یکه‌ولنگ۲ می زند هُشدار جدی داد است که خاطی‌یان را به پنجه‌ای قانون می سپارند

محمد امین رسا ولسوال، ولسوالی یکه‌ولنگ۲، در برنامه‌ای که در ارتباط حفاظت محیط‌زیست روز (شنبه ۲۰ دلو) در مزکر ولسوالی یکه‌ولنگ ۲ برگزار شده بود قاطعیت جدی خود را در برابر آن‌عده افراد و اشخاص که دست به تخریب خلوت حیات وحش، شکار حیوانات وحشی و پرندگان می زنند ابراز کرده و از مردم خواست که در این مورد پیرو قانون باشند، تخلف نکنند و اداره محلی را مجبور نسازید که با شما رفتار سخت‌گیرانه نماید.

ولسوالی یکه‌ولنگ ۲، گفت: این ولسوالی ظرفیت و جلوه‌های‌خوبی گردشگری دارد، بیاییم دست به دست هم داده، طبیعت و جاذبه‌های مان را حفظ کنیم، تا این‌جا تبدیل به یکی از مکان‌های مشهور گردشگری در سطح کشور گردد و تا تغییرات در دسترخوان مردم به وجود بیایند.
سید علی‌آغاعارف، فرمانده امنیه ولسوالی یکه‌ولنگ۲ در این برنامه، به تمام کسانی‌که دست به شکاری ماهی، آهو و پرندگان می زنند هُشدار جدی داد که بعد از این هیچ گونه مدارای درکار نخواهد بود و با متخلفین برخورد جدی خواهد شد.

آقای‌عارف که درجمعی از بزرگان آن ولسوالی صحبت می کرد، به ملا امامان، بزرگان قومی، روئسایی شوراها و موی‌سفیدان هم جدیدت و حساسیت این موضوع را شریک کرد و گفت؛ بعد از این هیچ کسی باید برای مدارا با متخلفین شکار به اداره ولسوالی به عنوان عذرخواه نیایند.

محمد ابراهیم دادفر رئیس حفاظت محیط‌زیست ولایت بامیان، دراین برنامه، روی تأثیر تغییرات اقلیمی صحبت کرد، گفت: هر تغییری علاوه بر نتایج مثبت و منفی یک فرصت هم ایجاد می کند و ما باید از این فرصت‌های پیش آمده استفاده اعظمی نمائیم.
آقای دادفر علاوه نمود، قبلا در بعضی ساحات برخی درختان مثمر تطابق نمی‌داد و لی فعلا با توجه به تغییرات اقلیمی زمینه رشد خیلی از درختان مثمر و غیر مثمر در خیلی ساحات مهیا شده و ما می توانیم از این فرصت‌ها استفاده خوبی نمائیم.

در این برنامه، شیخ صابری یکی از علمای آن ولسوالی به نمایندگی از مردم صحبت کرد و شرکت‌های قراردادی، بوته‌های کوهی مثل، ایله رنگ، استوغ، شیریش/ سریس و پنجه علف را مورد انتقاد قرارداد، گفت: قراردادی‌ها مطابق به قرارداد خویش عمل نکرده و بوته‌های طبی را به طور بی رویه بدون اینکه ۱۰ فی‌صد را در ساحه باقی بمانند قطع کرده است و این کار آنها خطرات محیط زیستی و زمینه جاری شدن سیلاب را افزایش داده و مفاد آن نسبت به اضرار اش نیز کم می‌باشند.

آقای صابری از اداره محلی خواست که در این مورد توجه را داشته باشند تا در آینده دچار مشکلات محیط زیستی نگردیم.
در اخیر این برنامه، حشر عمومی بخاطر جمع‌‌آوری پلاستیک و زباله‌ها در بازار ” دره چاشت” بااشتراک مسئولان محلی ولسوالی، تیم ریاست حفاظت محیط‌زیست، علما، بزرگان، روئسایی شوراهاي محلی و موی سفیدان از ۳۸ شورای محلی برگزار شد. زباله‌ها و پلاستیک‌ها از سطح بازار آن ولسوالی جمع‌آوری گردید و توسط کارمندان ریاست حفاظت محیط‌زیست در جای دور از سکنه سوختانده شد.
گزارشگر: حمیدالله عارفی