برگزاری سیمینار علمی-تحقیقی، اهمیت ساحات باستانی و تاریخی بامیان

برگزاری سیمینار علمی-تحقیقی، اهمیت ساحات باستانی و تاریخی بامیان

برنامه ارائه سیمینار علمی-تحقیقی اهميت مکان های تاریخی ولایت بامیان از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مرکز فرهنگی این ولایت، روز گذشته، یکشنبه ۱۴ اسد،برگزار شد.
سیمینار های علمی-تحقیقی ۱۲تن از نویسندگان و استادان دانشگاه که در مورد اهمیت مکان های تاریخی بامیان نوشته بودند، برای ارائه برگزیده شده بودند که به طور نمونه چند تن از آنان سیمینار های شان را ارائه کردند.

مسؤلان برگزاری، هدف از برگزاری این برنامه را معرفی بهتر مکان های تاریخی بامیان عنوان می‌کنند.

مولوی عتيق الله عزیزی معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ از مرمت و حفاظت مکان های تاریخی ولایت بامیان و معرفی بهتر و بیشتر آن اطمینان داد.

در همین حال، پوهنیار محمد علی امینی استاد دانشگاه بامیان گفت: مکان های تاریخی از جازبه های مهم گردشگری است و باید به صورت بهتر به معرفی گرفته شوند.

از سوی هم، پوهنیار علی رضا طاهری استاد دانشگاه بامیان گفت: همه ساله به گونه طبیعی آثار تاریخی در معرض خطر قرار دارند. وی به مرمت، حفاظت و مراقبت این آثار تاریخی تاکید کرد.

در بخشی از این برنامه، سید علی موسوی، یکی از نویسندگان این سیمینار ها بامیان را یکی از ولایت های پرجاذبه و مملو از آثار تاریخی دانست و تاکید کرد که شمار زیادی از آثار تاریخی که در نقاط مختلف این ولایت ناشناخته باقی مانده است به معرفی گرفته شود، تا گردشگران بیشتر جلب شوند.

احمد ضیا طنین یکی از فعالان فرهنگی بامیان، وجود آثار تاریخی و حفاظت از آن را خیلی مهم می‌داند و حفاظت از آثار تاریخی را تضمین کننده بقا و رشد صنعت توریزم عنوان نمود.

همزمان با برگزاری این برنامه، نمایشگاه نقاشی و آثار هنری نیز برگزار شد که در آن نقاشان بامیانی، مکان های مختلف تاریخی بامیان را در قالب نقاشی ها به دید عموم به نمایش گذاشتند.

گزارشگر: عبدالوصیل سخی زاده